fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
30
mei

Schoolnieuws

Vragenlijst veiligheid

De vragenlijst sociale veiligheid is in april 2023 afgenomen onder de leerlingen van groep 5 t/m 8. 100% van de leerlingen heeft de vragenlijst ingevuld.

  • De leerlingen geven de school voor veiligheid (Ik voel me veilig op school.) het rapportcijfer: 8,6.
  • De leerlingen geven de school voor welbevinden (Ik heb het naar mijn zin op school.) het rapportcijfer: 8,1.

Conclusie: Onze school wordt door de leerlingen als een veilige school gezien waar ze het goed naar hun zin hebben. Digitaal pesten, bedreigen en vernielen van spullen komen niet of nauwelijks voor. Een samenvatting van de uitslagen op de verschillende onderdelen van de vragenlijst vindt u als pdf op deze pagina.

2023-05-261432.vragenlijst veiligheid leerlingen 2023, samenvatting.pdf

De vragenlijst veiligheid die onder ouders was uitgezet is door slechts 31% van de ouders ingevuld (32 van 102). Dit is een dusdanig lage respons dat de uitslagen niet als representatief worden gezien voor de mening van alle ouders. 

Gebouw

In het leslokaal van groep 7-8 wordt onderzocht op welke manier we de ventilatie en hoge luchtvochtigheid in dit lokaal op korte termijn kunnen verbeteren.  

In de zomervakantie zal beperkt schilderwerk worden uitgevoerd. Doel is opfrissen en beschadigde muren herstellen.

Komend schooljaar komt in alle lokalen nieuw meubilair. Er zijn tafels en stoelen voor de leerlingen besteld en ook de leerkrachten krijgen een nieuw bureau, een nieuwe stoel en een halfronde instructietafel. Boven op de gang komt ook ander meubilair te staan. In alle ruimten zijn de vaste planken weggehaald, zodat we deze ruimten flexibeler kunnen gebruiken.

Voor het grote plein ben ik met de interim-directeur van Het Anker in overleg om een tweede voetbalveldje te maken. Om dit te kunnen bekostigen gebruiken we onder meer de opbrengst van de acties van Bag2School en die van de verkoop op de komende projectavond.

Nieuwe methoden 

Volgend schooljaar gaan we vanuit een andere methode voor levensbeschouwelijke vorming werken. We stappen over van Kind op Maandag naar Trefwoord. Centraal in Trefwoord staat de leefwereld van kinderen. Zij worden uitgedaagd om aan de hand van eigentijdse verhalen en bijbelverhalen na te denken over levensbeschouwelijke thema’s. Het materiaal is op maat gemaakt voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw.  

Voor taal en spelling gaan we komend schooljaar de nieuwe versie van de huidige methode gebruiken, Taal Actief 5.

Voor technisch lezen gebruiken we nu Estafette 2. Een deel van het lesmateriaal wordt echter niet meer uitgegeven. De komende weken vergelijken we Estafette 3 en de methode Blink om daarna een keuze te maken. 

Parro

Volgend schooljaar gaan alle scholen van CSG De Waard over op de oudercommunicatie app Parro. Deze app is gekoppeld aan Parnassys en gebruiksvriendelijker dan de CSG De Waard app. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie.

Stand van zaken vacatures

Voor groep 3 hebben we een goede nieuwe leerkracht kunnen vinden. Op de vacature voor groep 8 was geen enkele brief binnengekomen. Er was echter een leerkracht van een andere school van CSG De Waard die wel interesse had. Met haar heb ik een lang en fijn gesprek gehad en zij heeft mij vandaag laten weten dat ze graag naar onze school komt om groep 8 les te geven. Ze komt 4 dagen werken, dus ik ga nu nog voor 1 (woensdag) een oplossing zoeken.