fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
11
september

Mag mijn kind naar school met verkoudheid?

Tijdens de persconferentie over het coronavirus van vrijdagavond 18 september jl. heeft het kabinet laten weten dat de richtlijnen voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden versoepeld. Het besluit is dat kinderen met klachten (zoals verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) niet thuis hoeven te blijven en niet op het coronavirus getest hoeven te worden. Het gaat bij dit besluit om lichte verkoudheidsklachten. Het geldt niet als het kind andere klachten heeft die bij COVID-19 kunnen passen of een nauw contact is van iemand die mogelijk Corona heeft. Actuele informatie staat op de website van het RIVM.

Wij zijn blij dat kinderen weer gewoon naar school mogen, maar maken ons ook zorgen. Door deze versoepeling neemt de kans dat een leerkracht verkouden wordt, weer toe. Zij moeten wel thuis blijven bij verkoudheidsklachten en zich laten testen. Gelukkig hebben leerkrachten vanaf vandaag toegang tot de voorrangsprocedure voor het testen op Covid-19 bij de GGD. Zij worden dan in de ochtend getest en de uitslag van de test volgt in principe dezelfde dag. Als uit de test blijkt dat zij geen Corona hebben, mogen zij direct weer aan het werk. Bij een positieve testuitslag gaan zij thuis in isolatie. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u hierover door mij geïnformeerd. 

Wat moet ik nu doen als mijn kind verkouden is?

  • Als uw kind lichte verkoudheidsklachten heeft, dan mag het gewoon naar school.
  • Bij overmatig hoesten, snotteren of niezen is ons advies: houd uw kind een of twee dagen thuis.
  • Als er andere klachten zijn die op Corona kunnen wijzen of als er nauw contact is met iemand die mogelijk Corona heeft: volg de richtlijnen van het RIVM.