fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 6

Welkom in groep 6!

Wij zijn een groep 6 van 21 kinderen. 12 meiden en 9 jongens. 

Juf Naomi geeft ons 5 dagen in de week les. Op donderdag komt juf Fleur ons twee uur in de groep helpen. 

In groep 6 staat hard werken voorop, maar tussendoor wisselen we dit af met een activiteit of opdracht. 

De vakken die wij krijgen in groep 6, zijn: godsdienst, rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, technisch lezen, Engels, natuur, aardrijkskunde geschiedenis, verkeer, gym, muziek, knutselen/tekenen. 

Wanneer wij klaar zijn met de opdrachten van de les, werken wij dit jaar aan onze weektaak. De weektaak bestaat uit onderdelen voor rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en schrijven. De weektaak pakken we maandagochtend uit ons postvak en leveren we op vrijdagmiddag weer in. Sommige opdrachten voor de weektaak zijn op een chromebook. 

Op dinsdag en donderdag hebben wij gym. De gymles wordt gegeven door juf Lana. Dit is al het derde jaar dat wij gym krijgen van deze juf. 

Op maandag hebben wij muziek. De ene week geeft onze eigen juf de muziekles en de andere week komt de muziekjuf, juf Myriame, de les geven. 

Dit jaar gaan wij ook werken met een agenda en een map voor ons huiswerk. We krijgen iedere dinsdag en donderdag huiswerk op. Dit moet dan de week erna op dinsdag of donderdag af zijn. De juf controleert dan of het gemaakt is en we kijken het met elkaar na. Voor Engels, aardrijkskunde, geschiedenis en natuur krijgen we ook leertoetsen op. Een week voordat de toets is, krijgen we het blad wat we moeten leren mee naar huis. We hebben dan een week de tijd om het te leren. 

We gaan er met elkaar een leerzaam en gezellig jaar van maken! 

Nieuws van groep 6

20
september

Muziekles

6

Wat een leuke muziekles: gitaarles! 

16
september

Rekenspellen

6

Deze week stond in het teken van herhalen. Vooral de keersom...

13
september

Keersommen oefenen

6

Een leuk spel en tegelijk de keersommen oefenen!